Bepaalt het papiertje?

Foto: Overzicht gescoorde certificaten 

Het antwoord hierop is: JA en NEE!

De een vindt een ‘papiertje’ belangrijk waar de ander de waarde er niet van inziet. Er is geen goed of fout. De vraag die je jezelf mag stellen is of een certificaat bepalend is. Voel jij je als (paarden)coach hierdoor betrouwbaar(der) en voel jij, hulpvrager, je gerustgesteld. Het blijkbaar kennis van zaken hebben bepaalt hier jouw gevoel.

Met heel veel plezier heb ik de opleiding tot paardencoach doorlopen. Mooie mensen ontmoet, mooie inzichten gekregen. Naast de groei van Samen Paardencoaching groeit mijn intuïtieve gevoel. Tijdens een sessie paardencoaching vertrouw ik op dit gevoel en de bevestiging maakt de cirkel rond. En dat lees je niet terug op een certificaat.

Gun jezelf een cadeau! 

Doordat paarden tijdens een sessie paardencoaching zo eerlijk en direct reageren, kan iedereen hier baat bij hebben. Dus ook jij! En gun jezelf dit cadeau!

Wanneer je bij het paard komt te staan, straal je energie uit. Het paard reageert daarop. Paarden kennen enkel lichaamstaal en pikken spanning op die jij misschien al heel lang bij je draagt Als persoon heb je dan nog helemaal niks anders gedaan dan bij het paard in zijn ruimte te komen staan. 

Wil jij ontspanning voelen?

Tijdens een sessie paardencoaching neemt het paard automatisch jouw spanning over. Hij ziet jou als zijn ‘kudde lid’ en wil dat het goed met je gaat. Dat je ontspannen bent. Paarden kunnen geen spanning vasthouden en laten dat gelijk van zich afglijden. En dat doen ze door bijvoorbeeld te gapen. Voor mij als gecertificeerd paardencoach een teken dat je de sessie paardencoaching of een beetje spannend vindt of dat het hier om een dieper gelegen spanning of vastzittende energie gaat.

Geen ervaring met paarden

Voor een sessie paardencoaching hoef je geen ervaring met paarden te hebben. En mocht je paarden spannend vinden, dan hou ik daar als paardencoach rekening mee in het kiezen van het paard die we gaan inzetten tijdens de paardencoaching.

Gewoon doen!

Heb je na het lezen van deze blog zoiets van “dat zou ik wel willen”, neem dan contact met mij op en maken we een afspraak. En ga je persoonlijk ervaren wat velen voor jou hebben ervaren. Een magische ervaring!