De individuele paardencoachsessie ..

Keurig op tijd komt hij zachtjes aangereden en parkeert zijn auto achter de mijne. De reis was goed verlopen. Onderweg regen maar hoe dichterbij bij Heelsum klaarde de lucht op en ging de zon schijnen. We geven elkaar een hand en heet ik hem welkom. We staan even stil op het terras en neemt hij de omgeving in zich op. “Wat prachtig hier” zegt ie en ik bevestig dat het zeker een prachtige omgeving is en maak een wijds gebaar naar de weilanden waar de paarden lopen.

Kom tot rust

Voordat een coachklant komt voor een individuele paardencoachsessie stem ik af en heb het Dolce Gusto koffieapparaat van de plank gehaald. Op de vraag of hij zijn koffie zwart drinkt beantwoordt hij die dan ook met een ‘ja, graag’. Met in de diffuser de olie ‘peace and calming’ stapt hij de kamer binnen, doet de jas uit en leunt tegen de houten tafel aan. Beide handen in de zakken. Op mijn uitnodiging gaat hij zitten, met zicht naar buiten om zo eerst een beetje te ontspannen.

Zin in een koekje

Want spannend vindt hij het toch wel. Onbekend met paardencoaching en de individuele paardencoachsessie. Bij elke nieuwe klant leg ik kort uit wat paardencoaching inhoudt. Hoe ik te werk ga en het stappenplan van deze individuele coachsessie. Opeens verschiet ik en roep uit dat ik helemaal het lekkers bij de koffie ben vergeten! Of hij daar zin in heeft. Dat heeft hij zeker en haal ik kletskoppen uit de keuken, leg die op een schoteltje en zet die voor hem neer. Hij begint te lachen over mijn keuze voor kletskoppen. Want een kletskop is hij zeker!

Het hier en nu

Na de introductie gaan we samen naar buiten richting de paddock. Alle drie de paarden staan nieuwsgierig naar ons te kijken wanneer wij de paddock binnenstappen. Ik vraag hem om te aarden wanneer ik een stukje van de paddock afzet en Pepper in die ruimte zet. Aarden is belangrijk en zorgt ervoor dat je je bewust bent van je ‘zijn’ in het hier en nu.

Het begint

Hij staat nog in de buurt van Dido en Fjör wanneer die uitgebreid gaan staan gapen en Fjör deponeert daarna mest in de hoek. “Volgens mij zijn we begonnen”, zeg ik tegen hem en hij knikt. Ik vraag hem bij Pepper in zijn ruimte te stappen.

Wat er gebeurt, gezien en gezegd wordt tijdens een individuele coachsessie blijft altijd tussen de klant en mijzelf.

Klaar was nog niet klaar

Mooi tijdens deze individuele coachsessie was dat Dido en Fjör besloten mee te doen. En zo vertaalde ik het gedrag van drie paarden. Dido voelde zich op een moment zelfs zo moe maar ook veilig genoeg om te gaan liggen. En dat is echt uniek!

Aan het eind van de individuele coachsessie vraag ik hem Pepper te bedanken. En samen lopen we richting de uitgang, kletsen wat en vraag ik hoe hij het heeft ervaren.

Wanneer we even stil staan komen Dido en Fjör resoluut naar ons toegelopen. Maken op hun beurt contact met hem en zo wordt de coachsessie nog even verlengd. En zaken aangeraakt die nog gezien wilden worden.

SAMEN gewerkt

Afsluiten doen we binnen met beiden een glas lauw water en zie ik een heel ander en ‘lichter’ persoon aan tafel zitten. Die blijft herhalen hoe grappig maar ook zo bijzonder hij het heeft gevonden. Dat de kudde mooi werk heeft verricht. En dat was zeker waar!

Daar doen we het voor, SAMEN met jou!