Het paard ‘doet’ niks!

Foto van internet

Als de paarden toch eens konden spreken!

Bij elke sessie paardencoaching sta ik keer op keer weer versteld wat er gebeurt ‘in de bak’. 

Diverse pluimage aan klanten komen hier op het terrein. En heeft een ieder een eigen verhaal en reden om voor een sessie paardencoaching te komen. Van te voren wil en hoef ik de reden niet te weten. Wil er vooral blanco instappen en erop vertrouwen dat mijn paarden laten zien wat gezien mag worden. De ogenschijnlijke kleine signalen kunnen vaak een grootse uitkomst geven. 

Het paard doet niks! 

Het wil wel eens voorkomen dat tijdens een sessie paardencoaching de klant zich geen houding weet te geven. Het paard ‘doet’ immers niks! Ik weet inmiddels dat er van alles gebeurt en de energie verschuift. Om vooral uit jouw hoofd te komen vraag ik je te voelen. Waar staan je voeten, voel je de grond onder je voeten? Wat voel je in je buik enzovoort. 

Wanneer je bij het paard komt te staan, straal je energie uit. Het paard reageert daarop. Paarden kennen enkel lichaamstaal en pikken spanning op die jij misschien al heel lang bij je draagt Als persoon heb je dan nog helemaal niks anders gedaan dan bij het paard in zijn ruimte te komen staan. Het paard doet dus wel degelijk iets!

Voel jij spanning in jouw lichaam?

Paarden kunnen geen spanning vast houden. En mocht jij spanning hebben en ook tijdens de sessie paardencoaching dan neemt het paard automatisch jouw spanning over. Hij ziet jou als zijn ‘kudde lid’ en wil dat het goed met je gaat. Dat je ontspannen bent.

Het kan dus gebeuren dat het paard het spanningsgebied aanraakt en daarmee de spanning los maakt. Op mijn vraag wat jij daarna ervaart is dat het vaak rustiger en meer ontspannen voelt. Een duidelijk teken dat de sessie paardencoaching wel degelijk werkt en het paard wel degelijk iets doet!

Magische ervaring!

Heb je na het lezen van deze blog zoiets van “dat zou ik wel willen”, neem dan contact met mij op en maken we een afspraak voor jouw eigen sessie paardencoaching. En ga je persoonlijk ervaren wat velen voor jou hebben ervaren. Een magische en nooit te vergeten ervaring!