Paardencoaching, waarom met paarden?

Waarom is het toch dat vooral paarden worden ingezet voor paardencoaching? Paarden zijn kuddedieren én vluchtdieren. Het groepsgevoel is sterk. Hebben binnen de kudde een plek in de rangorde. Komt er een nieuw paard binnen de kudde, dan wordt er bepaald wie er sterker of slimmer is. Op basis van uitwisseling van energie.

Nabootsen van natuurlijk gedrag

Tijdens een sessie paardencoaching bootsen we het natuurlijk gedrag na van het paard. Ik vraag je, na de kennismaking, in de ruimte van het paard te stappen. Op dat moment ervaart het paard dat er een nieuwe kuddelid zijn ruimte is binnen gestapt. En zal hij onmiddelijk contact met je maken. Het kan gebeuren dat het paard naar je toe komt of op afstand je ‘scant’. Alles is energie en zal het paard reageren op jouw energie. 

Ervaringen in het verleden ..

….. maken wie we vandaag de dag zijn. Vervelende ervaringen zetten zich vaak, onbewust, vast in ons lijf. En dragen we emoties en spanningen met ons mee. Paarden snappen niks van die menselijke spanning. En zal hij op zoek gaan naar wat er bij jou speelt. Jij bent zijn nieuwe kuddelid en wil hij uitzoeken of je sterk en slim  genoeg bent om te vluchten bij mogelijk gevaar.

Wat gebeurt er?

Tijdens de sessie paardencoaching benoem ik, gecertificeerde paardencoach, wat ik zie en wat mij opvalt aan het paard. Het paard reageert op jouw energie en weerspiegelt wat er bij jou speelt. Jouw ‘hulpvraag’ hoef ik niet te weten. Ik vertaal aan jou het gedrag wat het paard laat zien. En veelal zal je herkennen wat het paard aangeeft tijdens deze sessie paardencoaching. 

Veiligheid boven alles

Voor een sessie paardencoaching hoef je niet persé ervaring te hebben met paarden. Als paardencoach hou ik jouw veiligheid altijd in de gaten. En mocht je het op een moment te spannend vinden kan je altijd uit de ruimte van het paard stappen. Draag stevige schoenen en gemakkelijk zittende kleding. Dat geeft jezelf een prettig gevoel. 

En nu jij!

Wil je zelf ervaren wat een sessie paardencoaching jou kan brengen? Maak die afspraak en gaan we jou zien!