Paardencoaching, wat kan ik verwachten?

Bronvermelding afbeelding: Caprilli Coaching & Training.

Die vraag wordt vaak gesteld bij het maken van een afspraak voor een sessie paardencoaching. En terecht! Beetje spannend vind je het misschien wel. En wanneer je arriveert heb je geen idee wat je kan verwachten. En stiekem vind je paarden best wel grote beesten. Paardencoaching, voor jou wellicht de eerste keer?

Aankomst & kennismaken

Eenmaal aangekomen op de prachtige locatie van Samen Paardencoaching in Heelsum (Gelderland) heet ik je van harte welkom met een heerlijke bak koffie of thee. Uiteraard met wat lekkers erbij. En dat kennis maken doen we, met mooi weer, buiten op het terras of binnen aan de robuuste houten tafel. Met zicht op de weilanden waar de paarden lopen. Zo kan je al een beetje wennen en ontspannen.

Sessie paardencoaching

Na de koffie/thee en de kennismaking lopen we samen naar de paarden. Ik vraag je even te wachten terwijl ik een paard uit de kudde haal voor jouw sessie paardencoaching. Het paard staat daarna in een gescheiden stuk en als ik zie dat hij ontspannen is en klaar om te coachen, vraag ik jou in die ruimte te stappen en kennis te maken met het paard.

Alles is energie

Het paard reageert tijdens de sessie paardencoaching op energie en mogelijke blokkades op energie. Paarden kunnen geen spanning vast houden en willen bij jou graag die spanning los maken en wegnemen. Het paard raakt bijvoorbeeld plekken aan op je lichaam waar de energie niet stroomt.

Herkenning is fijn

Een sessie paardencoaching duurt zo lang als het voor jou nodig is. Ik zie het paard reageren op jouw energie en vertaal zijn gedrag naar jou toe. Veelal herken je wat het paard aangeeft tijdens deze coachsessie. Pas wanneer het voor jou goed voelt sluiten we de sessie paardencoaching af en bedanken we het paard.

Opgelucht weer naar huis

Na afloop vraag ik je hoe je deze paardencoaching hebt ervaren. En de ervaringen van degene die je voor zijn gegaan zeggen dat ze met nieuwe inzichten of verlicht naar huis zijn gegaan. Hoe fijn!

Wil je zelf ervaren wat een sessie paardencoaching jou kan brengen? Maak die afspraak en gaan we jou zien!