Paardenvervoer, net even anders!

Sinds de komst van mijn IJslander Fjör (hier niet op de foto) en vele buitenritten verder, kwam mijn wens om met hem ook eens ergens anders te willen gaan paardrijden. Maar ja, dan heb ik wel een trailer nodig. Het E-rijbewijs ook. Die ik dan nog wel eerst moet gaan halen. En wat als ik niet slaag … #faalangst

In oplossingen denken

Mijn brein denkt altijd in oplossingen voor een ‘probleem’. Er zijn namelijk paardenwagens die je met een B-rijbewijs kunt rijden en twee paarden in kan vervoeren. En dus ging ik op zoek naar een betaalbare paardenwagen. Probleem E-rijbewijs opgelost!

De paardenwagen, net even anders

Het internet afstruinend kwam er een bruine paardenwagen voorbij. Niet al te oud en een prima kleur! Een paardenwagen waarin twee paarden vervoerd konden worden. Dat was ‘m! Het is geen ‘klassieke’ paardenwagen die je veel ziet rijden. De lichte, luchtige en open inrichting maakt hem anders. En is het een grote en lange bus die in 2018 door een erkend bedrijf is omgebouwd tot paardenwagen. En met een binnenhoogte tot 2.20 m. 

Stabiel paarden vervoeren

Paarden vervoeren in een paardenwagen is voor paarden een veel prettiger en stabieler vervoer dan het vervoer in een trailer. Bijkomend voordeel is dat de paarden via een zijlader de wagen opstappen en tegen de rijrichting worden vervoerd. De meeste druk met remmen en optrekken komt nu op de achterhand. En die is sterker dan de voorhand. 

Veilig het paard vervoeren

Na de aankoop van de paardenwagen is wat kapot of aan vervanging toe was gerepareerd. Verder goed zichtbaar gemaakt opdat andere weggebruikers de paardenwagen herkennen als een wagen die paarden vervoert. Veiligheid staat immers boven alles!

Dankzij mijn ervaring als chauffeur op de dierenambulance heb ik goed en veilig leren rijden met levende have in een grote bus. En komt die ervaring nu goed van pas wanneer ik met de paardenwagen misschien wel jouw paard ga vervoeren.

Jouw paard vervoeren?

Wil je binnen Nederland op vakantie met je paard, moet je paard naar de kliniek of ga je je paard verhuizen maar heb je geen vervoer? Geen probleem, bel mij! Met een goede transportverzekering is jouw paard vervoeren ook nog eens goed verzekerd!

Paardenvervoer, ook dat doen we Samen!