Vraag en antwoord

De sessie zelf begint met een korte uitleg over de werking van paardencoaching. Daarna gaan we naar de paddock. Ik haal het paard en zet dit in een afgezet stuk in de paddock. Als het paard rustig staat stap jij bij hem/haar in de ruimte. En probeer je op een rustige manier contact te maken met het paard. Vrijwel direct zien we al een reactie van het paard. En ervaar dan wat er gebeurt tussen jou en het paard! Door het spiegelend vermogen van het paard laat hij duidelijk zien wat er bij jou speelt. Aan het eind van de sessie evalueren we kort de ervaring en ronden we af.
Een totale sessie paardencoaching, van aankomst tot vertrek, duurt ongeveer 1-1,5 uur.
Ja hoor! Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben.
Het paard kan altijd schrikken, per ongeluk op jouw teen gaan staan of de rits van je jas interessant vinden. Samen Paardencoaching is goed verzekerd met een speciale verzekering voor paardencoaching.
Dichte stevige schoenen of laarzen zijn wel een vereiste. Hou ook het weerbericht in de gaten. Draag in de koudere/natte maanden comfortabele en lekker warme kleding. En in het algemeen niet je netste kleding.
De kosten voor coaching zijn voor bedrijven en ondernemers maar ook voor particulieren vaak aftrekbaar of worden vergoed. Informeer bij jouw boekhouder of belastingadviseur naar de mogelijkheden.
Het vervoeren van paarden brengt vanzelfsprekend risico’s met zich mee. Het paard kan zich verwonden, ziek worden of zelfs plots overlijden. Tijdens het vervoer is jouw paard bij ongeval verzekerd. Mocht jouw paard tijdens het laden of gedurende de rit, buiten ons toedoen, zich blesseren of schade toebrengen aan de paardenwagen of derden, dan valt dit onder risico en rekening van de eigenaar van het paard.
Staat je vraag er niet bij, neem dan gerust contact op !